layer

layer

OPNEMEN IN DE JUISTE SFEER

layer

OPNEMEN ZOALS U HET WILT

ALLEEN OF MET ZIJN ALLEN TEGELIJK

layer

UW MUZIEKSTUDIO

VOOR SOLO ARTIESTEN OF GROEPEN

layer

ANALOGE MASTERING

layer

PROFESSIONELE OPNAMES

CD OPNEMEN

Een cd opnemen is een uitgebreid proces waarbij veel factoren bepalend zijn voor een succesvol eindresultaat. Het team van Headroom is zich hiervan bewust en daarom dragen we, tijdens het opnemen van een CD, zorg voor het volgende:

  • Het correcte gebruik van hoogwaardige apparatuur tijdens het opnemen
  • Uitgebreid afstellen van alle hard- en software en microfoons, voor een persoonlijk optimaal resultaat
  • De juiste akoestiek voor uw sound
  • De juiste kennis van zaken op het gebied van opnames & muziek in het algemeen, ongeacht het genre
  • De juiste sound voor uw muziek; zo moet jazz natuurlijk anders klinken dan rock, pop, soul, of klassiek
  • Een goede creatieve en aanvullende visie op uw cd project, alsmede een passende planning
  • En last but not least, een relaxte werk omgeving & sfeer!

De menselijke inbreng bij een cd opnemen is niet te onderschatten. Onze engineers zijn, naast ervaren geluidstechnici, zelf ook muzikanten. Daar waar het gewenst is, kunnen wij artiesten bijstaan op het gebied van arrangement, compositie, of productie. Het naar een hoger plan trekken van uw song is onze passie. Bij Headroom Studios is opnemen een combinatie van technologie, creativiteit en ervaring! Beluister onze showreel voor een korte impressie van door ons geleverde cd opnames. Bij ons is een CD opnemen meer dan alleen knopjes drukken! Wij zijn dan ook blij dat dit zich vertaalt in een tevreden, vaste, terugkerende klantenkring.

FLEXIBELE WERKWIJZE TIJDENS HET OPNEMEN VAN EEN CD

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit is niet anders tijdens het proces van het opnemen van een cd. De ene band speelt het liefst samen tijdens opnames, terwijl een andere groep de voorkeur heeft om alles los van elkaar op te nemen. Zo kan er eveneens ingespeeld worden op een click-track, of kan er eerst een ruwe guide-track worden opgenomen; waarna elk instrument opnieuw in lagen wordt opgenomen. Ons team past zich aan aan de wensen van de band. Mocht u twijfelen over welke werkwijze het beste bij u past, dan adviseren wij u graag hier bij. Eveneens denkt het team met de band mee over een passend geluid. Zo vraagt een rock band bijvoorbeeld om een ander geluid, dan een jazz trio of pop band. In onze opnamestudio kunnen wij dan ook opnames naar wens kleuren. Headroom zorgt al jaren succesvol voor de gewenste sound van artiesten in vele genres.

CD OPNEMEN EN AFMIXEN

Bij het cd opnemen is de sound van uw muziek natuurlijk het belangrijkste. U bepaalt hiermee voor een groot deel wat u overbrengt naar de luisteraar. In veel gevallen kunt u uw cd opnemen in een opnamestudio, maar moet u vervolgens voor de mixing naar een ander bedrijf en voor de mastering zelfs naar een derde partner. Headroom biedt echter het complete pakket aan. Onze engineers hebben elk hun eigen specialisme. Zo wordt de mixing & mastering verzorgd door iemand anders dan de opname engineer. Hierdoor bent u verzekerd van de juiste sound voor uw project. Eveneens hebben wij goede relaties met andere creatieve ondernemers zoals fotografen, ontwerpers & CD-persers. U hoeft dus niet meer op zoek naar de juiste studio voor iedere discipline apart!

HEEFT U VRAGEN OVER HET OPNEMEN VAN EEN CD?

Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan door op onderstaande knop te drukken of ons te bellen op +31650294562. Ook kunt bij de studio langskomen voor een kennismakingsgesprek onder het genot van een warm bakje koffie.

ik heb een vraag

 

CD OPNEMEN

Headroom zorgt voor de gewenste sound van uw CD. Ongeacht het genre.

 • Social media

 • Locatie

  Klik op de kaart voor een grotere weergave

 • Contact gegevens

  Headroom Studios
  Achillesstraat 3H
  4625CG Bergen op Zoom

  +31650294562
  james@headroomstudios.nl

Copyright ©2013-2024 .